Köpa

Köpa hos Crafoord Auktioner

För att kunna lägga bud och bjuda på Crafoord auktioner måste du vara registrerad som kund hos Auctionet. På Auctionet.com hittar du våra fullständiga köpvillkor.

Nätauktion

Auktionsföremål som bjuds ut till försäljning på nätauktion publiceras löpande på Auctionet.se där även budgivning sker. Fysisk visning av föremålen sker i Crafoord Auktioners lokaler på Clemenstorget 7 i Lund, Galoppvägen 3 i Täby samt Boplatsgatan 10 i Malmö.

Slagauktion

Auktionsföremål som bjuds ut på slagauktion presenteras separat i webbkatalogen samt i tryckt katalog. Budgivning kan ske på flera sätt: genom förhandsbud, budgivning i auktionssalen, telefonbudgivning samt onlinebudgivning. För att ha möjlighet att bjuda i salen måste en tillfällig budspade registreras. Kunder som önskar bjuda per telefon ska anmäla detta senast kl. 18 dagen före aktuell auktion, och förbinder sig att bjuda lägst utropspris.

Visning sker under särskilda visningstider.

Avgifter och provision

Avräkningar skickas primärt per e-post efter respektive auktion.
På klubbat belopp tillkommer inropsprovision om 25% inklusive moms samt en slagavgift om 80 kr inklusive moms per auktionspost.

Droit de suite

Föremål som omfattas av följerätt (Droit de suite) är markerade på föremålssidan med (d). För dessa utgår en avgift av 5% av klubbslagspriset såvida detta uppgår till minst 1/20 av aktuellt basbelopp.

Betalning och hämtning

Betalning och avhämtning måste ske senast fem bankdagar efter respektive auktion.
Önskas transport kan denna beställas via Auctionet. Föremål som inte betalas och eller hämtas i tid belastas med en förseningsavgift om 50 kr per dag och auktionspost.
Vi accepterar svenska och utländska bankkort samt betalning till bankkonto och bankgiro.
Kontanter medges ej liksom American Express, Diner’s och liknande kort.