Sista inlämningsdag fredag!Inför höstens kvalitetsauktion söker vi särskilt modern design, antikviteter, kinesiska föremål, konst och smycken. Vi har öppet vardagar kl. 13-17 för kostnadsfri värdering och rådgivning i samband med försäljning.

Våra erfarna värderingsmän gör dagligen hembesök i Lund, Malmö, Kristianstad och på Näset, samt i övriga Skåne efter överenskommelse. Välkommen att kontakta oss!

Sista inlämningsdag till höstens kvalitetsauktion är fredag 28 oktober!

tel. 046-211 18 70
mail@crafoordauktioner.se

Föremål på bilderna säljes 10 december.

Målningar av Iosef IserEn samling målningar av den rumänske expressionistiske konstnären Iosef Iser väckte stor uppmärksamhet när de såldes hos oss i lördags. Särskilt intensiv blev budgivningen på målningen ovan, ett porträtt av en kvinnlig modell, som till slut klubbades för 72 000 kr.

Öppna slutprislista…

Resultatlista 22 oktoberNedan finner du en länk till resultatlistan för vår senaste auktion.

Öppna slutprislista…

Vi besöker KristianstadInför höstens kvalitetsauktion gör vi hembesök i Kristianstad med omnejd. Vi söker modern design, smycken, antikviteter och konst. Välkommen att kontakta Kristina Stjernswärd på tel. 0708-35 38 33 eller ks@widtskofleab.se för att boka ett hembesök!

Kvalitetsauktion 28 majVi är väldigt glada över det enorma intresse som visades vår Kvalitetsauktion och glada över ett fantastiskt resultat. Särskilt roligt var det att se föremål från de unika samlingarna av Wiwen Nilsson, Jörgen Fogelqvist och Lilian Holm finna nya ägare. Flera rekordnoteringar nåddes vad gäller Wiwen Nilssons smycken och silverföremål.

För Lilian Holm saknades tidigare prisnoteringar på auktion och vi känner oss stola över att ha bidragit till att presentera denna fina textilkonstnär för en stor publik.

Vi vill framföra ett varmt tack till alla er som visade oss förtroende genom att sälja och köpa högklassiga föremål på vår auktion, liksom till er som bidrog till att sprida kataloger och inlägg om auktionen.

Läs mer…
Öppna slutprislista…

Resultat Bokauktion 11 juniVi är glada och stolta över en fantastisk bokauktion som slutade med många toppnoteringar. Ahmad ibn Muhammads Elzevier-upplaga på arabiska från 1636 om Tamerlans liv betalades med 108000:-. Auktionens högsta pris uppnådde Marquis de Sades 'Les Crimes de l’amour' som klubbades för 146 000:-. Bland handskrifterna drog den ena samlingen med signerade dokument av Gustaf III, Hertig Carl och Gustaf IV Adolf iväg till 125 000:-.

Den sällsynta förstaupplagan från 1651 på italienska av Leonardo da Vincis 'Trattato della Pittura' klubbades för 70 000:- Sven Nilssons illuminerade figurer till Skandinaviens fauna med handkolorerade planscher gick för 30 000:- medan Emanuel Swedenborgs 'Arcana Coelestia' i den latinska förstaupplagan betalades med 38000:-.

Är du intresserad av att sälja böcker på nästa bokauktion? Välkommen att kontakta vår bokexpert Torgny Schunnesson på tel. 070-5844817 eller e-mail torgny@schunnesson.com

Läs mer…
Öppna slutprislista…

Gertrud och Evald Perssons samlingPå vårens kvalitetsauktion hade vi glädjen att presentera ett stort antal unika konstföremål ur en känd och omfattande lundasamling. Samlingens tyngd låg hos silversmeden, formgivaren och konstnären Wiwen Nilsson och omfattar även ett urval av modern konst, huvudsakligen av Gösta Adrian Nilsson.

Makarna Gertrud och Evald Perssons samling har till största delen förvärvats på auktioner och i antikhandeln under 1980- och 1990-talen.
Paret är känt för sina frikostiga donationer till Kulturen i Lund.

Föremålen har nr 128 till 229 i katalogen.

Bilden visar Wiwen Nilsson i sin verkstad på Kyrkogatan i Lund någon gång under 1940-talet och publiceras med vänligt tillstånd av Tore Wiwen Nilsson.

Öppna slutprislista…